Ingredienser
4 portioner
500 g lövbiff
2 msk råströsocker eller farinsocker
1 dl fisksås
1 finhackad schalottenlök
1 strimlad röd chili
1 msk sesamfrön
Sallad
150 g färska böngroddar
1/2 strimlad purjolök eller 2 salladslökar
2 grovstrimlade morötter
1 dl vitvinsvinäger
2 dl vatten
1 msk råströsocker eller farinsocker
1 krm salt
Så här gör man
Skölj groddarna i kallt vatten. Blanda salladen. Koka upp vinäger, vatten, socker och salt och häll det över salladen. Låt kallna.
Smällt sockret i fisksåsen. Tillsätt köttet och stek det till fin färg. Låt lök och chili fräsa med. Rör ner sesamfrön.
Servera köttet med kokt ris, salladen och ljus soja.
Resultat
Det var godare än jag trodde. Det var en väldigt annorlunda sallad med annorlunda färger men den var jätte god och passade bra med köttet och riset.
Svårighetsgrad: 2/5
Smak: 4/5
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar