Ingredienser
4 portioner
250 g äggnudlar
250 g vitkål
1 strimlad vitlök
2 strimlade morötter
100 g cashewnötter
2 msk olja
600 g laxfilé
salt, peppar
150 g strimlad kinakål
koriander eller bladpersilja
1 lime
Sås
2 dl ljus soja
4 msk råströsocker eller farinsocker
1 msk majsstärkelse
2 msk riven färsk ingefära
Så här gör man
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Strimla vitkålen fint.
Fräs kål, lök och morötter lätt med nötterna i olja. Häll av vätskan från nudlarna och rör ner dem i blandningen.
Koka upp soja, socker och majsstärkelse under omrörning. Tillsätt ingefäran.
Skär laxen i fyra portionsbitar och stek dem i stekpanna. Salta och peppra och trä den på grillspett.
Lägg kinakålen i botten på tallriken, lägg kålwoken och laxen ovanpå och häll över såsen.
Resultat
Den här maträtten var lite småkrånglig att laga och speciellt när man skulle steka laxen. Den ramlade ihop hela tiden i småbitar. Men annars var den helt okej tycker jag.
Svårighetsgrad: 3/5
Smak: 3/5
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar