måndag 2 maj 2011

Kycklingpyramid

Den här gången har jag lagat en kyckling pyramid som är himmelskt god! Och det bästa med den är att man kan äta den både varm och kall.

Ingredienser
Pajdeg
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 msk kallt vatten.

Stuvning
1 stor lök
150 g färska champinjoner

1 dl sherry
2 dl creme fraiche
2 msk tomatpuré
2 tsk senap
1/2 tsk italiensk örtkrydda
2 krm sambal oelek eller tabacso
2 tsk salt

Fyllning
1 grillad kyckling
1 1/2 röd paprika
1/2 medelstort blekselleristånd

Så här gör man
Sätt ugnen på 200 gra
der.
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform och ställ den kallt i kylen att vila ca en halvtimme.
Hacka löken och klyfta champinjonerna. Koka de i sherryn i ca 4 minuter. Blanda i creme fraiche, tomatpuré, senap, italiensk salladskrydda, sambal oelek och salt.
Till fyllningen, bena ur och skär kycklingköttet i mindre bitar. Skär paprikan och bleksellerin i små bitar. Blanda ner allt i lök och champinjonstuvningen.
Sätt in pajdegen i ugnen ca 10-15 minuter tills den har fått en fin gyllenbrun färg. När pajdegen är klar läggs fyllningen i pajdegen.
Klar att ätas!
















Resultat

Den här maträtten är som sagt väldigt god och trots många moment så är den enkel att laga.
Svårighetsgrad: 2/5
Smak:
5/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar