Ingredienser
Pajdeg
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 msk kallt vatten.
Stuvning
1 stor lök
150 g färska champinjoner
1 dl sherry
2 dl creme fraiche
2 msk tomatpuré
2 tsk senap
1/2 tsk italiensk örtkrydda
2 krm sambal oelek eller tabacso
2 tsk salt
Fyllning
1 grillad kyckling
1 1/2 röd paprika
1/2 medelstort blekselleristånd
Så här gör man
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform och ställ den kallt i kylen att vila ca en halvtimme.
Hacka löken och klyfta champinjonerna. Koka de i sherryn i ca 4 minuter. Blanda i creme fraiche, tomatpuré, senap, italiensk salladskrydda, sambal oelek och salt.
Till fyllningen, bena ur och skär kycklingköttet i mindre bitar. Skär paprikan och bleksellerin i små bitar. Blanda ner allt i lök och champinjonstuvningen.
Sätt in pajdegen i ugnen ca 10-15 minuter tills den har fått en fin gyllenbrun färg. När pajdegen är klar läggs fyllningen i pajdegen.
Klar att ätas!
Resultat
Den här maträtten är som sagt väldigt god och trots många moment så är den enkel att laga.
Svårighetsgrad: 2/5
Smak: 5/5
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar