lördag 9 april 2011

Chokladkaka med hallongrädde

Här kommer snabb uppdatering på en väldigt god efterrätt som är väldigt enkel att göra.

Ingredienser
8-10 bitar
100 g smör eller margarin
100 g mörk choklad 70%
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl vetemjöl

Garnering
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
200 g hallon
mynta

Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund form med diameter ca 24 cm. Smält matfettet i en kastrull. Ta den från plattan och lägg ner chokladen i bitar. Rör tills den smält. Vispa ägg, socker, vanilj och salt poröst. Rör ner mjöl och chokladblandningen. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kallna på galler. Vispa grädden, blanda med florsocker och mosade hallon. Servera kakan med grädden. Garnera med hallon och mynta.
















Reslultat
Hallon och choklad går ju väldigt bra ihop, det lixom smälte i munnen när man åt den.
Svårighetsgrad: 1/5
Smak: 5/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar