Ingredienser
4 kycklingfiléer (ca 500g)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 paprikor
150 g haricots verts
2 msk olja
3 msk grön currypasta
1 burk kokosmjölk (á 400 ml)
2 msk fisksås
1 msk ostronsås
2 tsk socker
2 msk vinäger
juice av pressad lime
blad av thaibasilika
Så här gör man
Strimla kycklingen grovt. Skala lök och vitlök. Finstrimla löken och finhacka vitlöken.
Kärna ur paprikan och skär den i strimlor. Halvera eventuellt haricorts vertsen.
Bryn currypastan i olja någon minut och tillsätt sedan kycklingstrimlorna. Tillsätt lök, vitlök, paprika och bönor och fräs en kort stund. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, ostronsås, socker och vinäger. Låt småputtra i 5-10 minuter.
Smaka ev av med mer vinäger eller lime. Garnera med paprika och basilikablad. Servera med jasminris.
Resultat
Eftersom jag tycker om thailändsk mat så var den här maträtten perfekt god och lättlagad för mig. En maträtt som jag verkligen rekommenderar till andra.
Svårighetsgrad: 2/5
Smak: 5+/5
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar